zpět na aktuality

Rodiny z oddílu AC Falcon Rokycany počasí rozhodně ve sportu nezastaví :-)

Náš třetí a zároveň první venkovní trénink s rodinami jsme plánovali už o týden dříve. Jenže letošní počasí je vrtkavé, pořád si s námi zahrává, a tak jsme termín nakonec odložili, protože mělo být deštivo. Nakonec bylo v původním termínu krásně a my se tak sešli o týden později (6.6.), abychom si užili klimatické rozmary naplno.
Rodin, které to myslely se sportem naprosto vážně, se nakonec přihlásilo 13. Už v 15,45 začaly padat první kapky a dle meteorologického radaru to vypadalo na pořádný liják a bouřku.
Sportuchtivé rodiny trpělivě čekaly, až se mrak vyprší, padaly vtípky o cvičení v plavkách a neoprenech, výměně disciplín na 60 m kraul, skoky z věže a vodní pólo.
Trénink nakonec začal o akademickou čtvrthodinku později, a to dvěma kolečky na rozběhání, rozcvičkou a poctivou atletickou abecedou. To už nám zase radar hlásil, že se žene druhý a zároveň poslední mrak v pořadí.
Rozdělili jsme se do skupinek na jednotlivé disciplíny, začali jsme běhat, házet a skákat z kluzkého prkna do mokrého písku, když začínala další přeháňka. Pokus o stažení rodin pod střechu, kde čekal náhradní program v podobě frekvenčního žebříku, skoku z místa a překážek, nevyšel… Všichni nadšeně trénovali i přes vydatný déšť a ani časový údaj na hodinkách 17:30 někteří nebrali jako konec sportování.
Už ale víme, že při plánování závodů rodin už nemusíme brát ohledy na počasí, vyzkoušeno máme vše a víme, že účast bude i tak hojná. Sejdeme se na posledním tréninku školního roku, 27. června 2024 a dáme si už naostro disciplíny, které jsme si natrénovali – běh na 60 metrů, skok do dálky a hod krikeťákem.
Snad nepřijde tornádo 😊

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory