zpět na aktuality

Závody pro celou rodinu ve Veselí nad Lužnicí

Po pilném trénování s našimi atletickými rodinami přišel čas uspořádat závody a poměřit síly v natrénovaných disciplínách. Sešli jsme se v pátek 14. června na stadionu ve Veselí nad Lužnicí, a dokonce nám tentokrát (na rozdíl od našich přechozích tréninků) přálo počasí. Nebyla ani zima, ani moc velké horko – prostě počasí tak akorát na podání těch nejlepších možných výkonů.

Nejprve jsme se společně protáhli a poté rozdali nedočkavým týmům závodní kartičky. Tentokrát jsme si pro rodiny přichystali pět závodních disciplín, a to štafetový běh, překážkový běh, pětiskok, hod míčkem do dálky a společné házení mezi sebou. Rodiny se do všech soutěžních úkolů vrhly s takovým elánem, že ani ne za třičtvrtě hodiny bylo dozávoděno a vyplněné kartičky byly odevzdané k vyhodnocení. Zatímco jsme zpracovávali výsledky, děti měly možnost si vybarvit omalovánky a dát si i s rodiči zdravou svačinku v podobě ovoce, kterou jsme pro ně měli připravenou.

Na závody se nám přihlásily rodiny s dětmi ve velkém věkovém rozmezí, takže jsme závodili a vyhlašovali ve dvou kategoriích. Všichni dostali medaili, diplom a pár věcných odměn. Také jsme vyhodnotili soutěž o nejkreativnější rodinný zápisníček a ocenili tři nejhezčí – a můžu říct, že se tento rok našim rodinám opravdu povedly!

A na úplný konec samozřejmě nesmělo chybět závěrečné focení na stupni vítězů i s naším maskotem tučňákem.

Atletiku pro rodinu jsme si i tento rok moc užili a už se těšíme na příští rok!

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory