zpět na aktuality

Předzávodní trénink rodin v TJ Jiskra Otrokovice

Poslední trénink dětí s rodiči proběhl dne 30. 5. 2024 za slunečného počasí na atletickém stadioně TJ Jiskry Otrokovice.

Jako vždy jsme začali rozklusáním a pořádnou rozcvičkou, aby nedošlo k nějakému zranění. Atletickou abecedu již rodiče zvládají na výbornou, tak jsme ji měli za sebou v celkem rychlém čase. Následovaly polohové starty. Tato disciplína byla již pro některé rodiče nad jejich síly, ale povzbuzování dětí je vyhecovalo k výkonu. Po krátké přestávce vyplněné pitným režimem jsme pokračovali hlavní částí tréninku, kterou byla překážková dráha.

Trenérky připravily dvě stejné dráhy s překážkami a kloboučky. Rodiče měli překážky vyšší, aby i oni museli překážky zdolávat a tím i potrénovat svoje tělo. Zpátky se běžel slalom kolem kloboučků. Vždy vybíhalo dítě se svým rodičem na startovní povel, a tak bylo vidět i závodění, kdy dítě nechtělo se svým tatínkem nebo maminkou prohrát.

Celý trénink byl ukončen hrou na Krtky a zahradníky, kdy družstvo krtečků převracelo rozmístěné kloboučky na hromádky a zahradníci se je snažili zase obracet. Byla to hra plná úsměvů a nadšení.

Po krátkém zhodnocení tréninku jsme všechny informovali o chystaných závodech.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory