zpět na aktuality

V Nýrsku se v červnu s rodinnými akcemi “roztrhl pytel” :-)

Společné tréninky dětí a rodičů se nám moc zalíbily a tím myslím,  jak nás trenéry a děti, tak i rodiče. Proto jsme poslední měsíc před ukončením školního roku pojali sportovně a to s celou rodinou. Vzhledem k blížícím se prázdninám se nám stávalo, že děti nemohly na trénink přijít, protože už odjížděly s rodiči na dovolenou a tak padla volba na to, udělat poslední tréninky vždy společné.

 3.6.2024 jsme se všichni sešli na společný cyklistický trénink, který měl prověřit naši zdatnost v kopcích. Všichni byli nachystáni ukázat své síly, ale některé kopce byly opravdu dlouhé. Naši malí svěřenci občas měli tendenci tento trénink pojmout jako výlet, ale protože jsme si stanovovali malé cíle k dosažení, rychle od lenošení upustili. Vyjeli jsme z Nýrska  od Hasičské stanice směrem na Orlovické jezírko, přes vyhlídku v Hadravě a dále pokračovali na Orlovice a kousek za Orlovicemi k prameni potoka, který hlídá slon. Cesta tam byla stále nahoru, ale odměnou nám byl krásný dlouhý sjezd zpět do Nýrska.
8.6.2024 jsme vyrazili už po třetí na společnou vodu kdy v sobotu vyrážíme ze Sušice a končíme v Katovicích s přespáním v kempu v Horažďovicích. Letos se voda vydařila, protože ji předcházely silné deště. Vody byl vyšší stav,  všechny jezy plné vody a počasí nám dopřálo opravdu krásný slunečný a teplý víkend. Letos nás na vodu jelo 21.
10.6.2024 byla pro malé sportovce a jejich rodiče připravena orientační trasa po okolí našeho venkovního zázemí ve sportovním areálu pod sjezdovkou. Trasa vedla po vektorech v lese a byla značena minimálně. Děti a rodiče se museli orientovat podle připravené mapy. Po cestě měli plnit sportovní úkoly a odpovídat na hádanky. Start jsme rozložili po 5 minutách, aby se vzájemně děti nepotkávaly. Po cestě se někteří ztratili, ale ostatní je zase našli a přivedli na správnou cestu. Dle sdělení rodičů, ani netušili kolik různých cest vede kolem naší krásné zříceniny hradu Pajrek.
17.6.2024 byl pro všechny v našem areálu připraven netradiční desetiboj, kdy si všichni mohli vyzkoušet např. skok do dálky a skok do dálky pozpátku, hod a hod do dálky špejlí, překážkový běh a překážkový běh ve dvojicích. U všech disciplín panovala skvělá nálada a všichni odhodili ostych, že se ztrapní a sportovní odpoledne si užili.
Děti i rodiče se už těší na další společné akce a tréninky.
V plánu máme prosincový oddych pro rodiče na zimním soustředění na Hojsově Stráži.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory