zpět na aktuality

Závody rodin v AC Falcon Rokycany

Ve čtvrtek 19. září jsme se sešly s “našimi” rodinami na vyvrcholení našeho společného tréninkového snažení, a to v podobě závodů v běhu na 60 metrů, hodu krikeťákem a skoku dalekém.
Na tartan nastoupilo celkem 63 sportovců, aby poměřili své síly a zároveň si užili krásné odpoledne se svými ratolestmi a v pohybu. Po hromadném focení jsme se rozklusali na oválu, velkou pozornost jsme věnovali rozcvičce všech částí těla a atletické abecedě, abychom se dostali do varu a také aby rodiče viděli a pocítili na vlastním těle, co jejich potomci absolvují téměř každý trénink.
Po důkladném zahřátí jsme se rozdělili na skupinky, část se vrhla na skok daleký, část na hod kriketovým míčkem a kdo měl obě disciplíny změřené, zaběhl si proti svým dětem 60 metrů. Rodiče našich svěřenců nás neskutečně překvapili svými výkony, některá naměřená čísla nám opravdu brala dech. Ale alespoň víme, po kom jsou ty děti tak šikovné….
S velkou radostí jsme odměnili všechny, kteří se zúčastnili, vyhlásili výsledky po jednotlivých disciplínách i první tři nejúspěšnější rodinné klany. Naštěstí jsme se obešly bez větších zranění, nějaké to bolavé kolínko nebo natažený sval byl, ale byl to důkaz toho, že jejich majitelé se opravdu nešetřili a vzali závodění velmi vážně.
Nadšení zúčastněných nás přesvědčilo, že má smysl pokračovat a zapojit se do dalšího ročníku APCR 🙂

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory