zpět na aktuality

Závody oddílu PSK Olymp Praha ve Stromovce si všichni užili

Dne 26.9.2024 jsme se sešli spolu s 15 rodinami na závodech Atletika pro rodinu, které jsme uspořádali na domácím stadionu ve Stromovce.
Termín jsme museli o týden posunout, jelikož jsme měli z preventivních protipovodňových důvodů uzavřen areál na celý týden.
Ani přesunutí termínu ale naše účastníky neodradilo od toho, se zúčastnit!
Po úvodních slovech hlavních trenérů přípravky Jakuba Jecha a Anny Skálové začali všichni závodníci společným rozklusáním na které navazovala úvodní hra – rybičky a rybáři, což se velmi povedlo. Poté probíhala společná rozcvička, kdy děti předcvičovaly svým rodičům, či jinému doprovodu. Museli jsme se pořádně zahřát, proto jsme všichni začali na běžeckém žebříku, kde jsme s každým dalším cvikem-způsobem pobíhání, přidávali na obtížnosti. Tato novinka naše závodníky potěšila.
Závody začínají první disciplínou – slalom. Tato úvodní a rychlá disciplína hned vtáhla všechny účastníky do “závodního režimu“ a všichni předváděli své nejlepší výkony.
Následující disciplína byla klidovější – skok z místa. Kvůli lehkému dešti jsme nemohli použít skokanskou desku, jelikož moc klouzala a zkušební skokan-trenér, neshledal desku za bezpečnou. Nechali jsme ji jako měřítko a skákali jsme vedle na tartanu, který alespoň neklouzal a neujížděl. Skákání šlo všem velmi dobře, obzvlášť proto, když trenéři hlásili výkony závodníků z tréninku a motivovali je k většímu výkonu, což se mnohokrát podařilo.
Třetí disciplínou byla štafeta, jakožto nejoblíbenější disciplína všech závodníků. Lehce unavení rodiče se hned probrali a bylo skvělé vidět, jak spolu dvojice soupeří za hlasitého povzbuzování ostatních.
Po běhaní jsme se přesunuli na hod pěnovým oštěpem, který byl tradičně velkou loterií, kde nehrála roli správná technika, ale štěstí na vítr. I tak si to ale všichni užili.
Jelikož nám zbylo trochu času, rozhodli jsme se přidat exhibiční disciplínu – závod ve výběhu bobového trenažeru, který má velký sklon a poskytuje tak nejen bobistům, ale i atletům možnost vybíhat kopeček nahoru. V této závěrečné disciplíně proti sobě nastoupili děti zvlášť a rodiče zvlášť.
Všichni závodníci to až na výjimky velmi ocenili a s chutí se pustili do dalšího závodu.
Poté už následovalo vyhlášení, předání medailí, diplomů a závěrečné focení.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory