zpět na aktuality

Vydařené závodní odpoledne v oddíle AC Rumburk

Soutěžní odpoledne pro rodiny zapojené do projektu rodinné atletiky se nám podařilo uspořádat po několika odloženích nakonec až 1.10.2024, a to z důvodu nemoci trenérů, odjezdů na závody a soustředění a také očekávaného nepříznivého počasí… Vyčkat se však vyplatilo a myslím, že odměnou nám všem bylo opravdu příjemné odpoledne strávené pohybem dospělých s dětmi.

Závody jsme uspořádali místo pravidelného tréninku (osvědčilo se nám to jako dobrá taktika pro maximální účast). Počasí nám přálo po celou dobu soutěžení. Přes místy zamračenou oblohu prosvítalo chvílemi i sluníčko a bylo příjemných přibližně 16°C.

Disciplíny jsme volili tak, abychom se mohli volně rozprostřít po celém stadionu, vyzkoušeli si zejména ty, na které při společném tréninku nezbylo úplně moc prostoru a také, aby si rodiče vyzkoušeli i některé nácvikové disciplíny, které trénujeme s dětmi během pravidelných tréninků. Na jednotlivých stanovištích jsme měli zajištěnu pomoc starších zkušených atletů, kteří vše krásně názorně vysvětlili a předvedli. Myslím, že průběh soutěžení byl velmi hladký, vše krásně odsýpalo a zapojily se i děti, které nebyly do projektu s rodiči zapojené (většinu letošní nováčci). Děti rodičům mohli ukázat celý prostor našeho stadionu a předvést jim své výkony. Na oplátku rodiče nezůstali pozadu a bez obav a studu se snažili se svými dětmi držet krok.

Zúčastnilo se nám celkem 15 ze 17ti zapojených rodin.

Podle ohlasů se nám podařilo uspořádat zábavné a příjemné odpoledne pro všechny zúčastněné rodiny i starší atlety, kteří se takových akcí v roli organizátorů též rádi účastní. Pro velký úspěch si některé děti oběhly své oblíbené disciplíny ještě jednou, někdy i s rodiči. Všechny zúčastněné jsme moc chválili za úspěšné a poctivé absolvování všech připravených disciplín. I když na počátku byly i dotazy, zda je potřeba absolvovat všechny soutěže, nakonec se nám v zápalu hry nikdo ze zúčastněných neuléval ani nevyhýbal, což mě velice potěšilo.

Všechny týmy získaly na památku diplom, děti medaile a sladkou odměnu. Ohlasy byly moc příjemné a velmi pozitivní.

Vzhledem k tomu, že po absolvování všech částí hodnotíme celkově projekt jako velmi vydařený, rozhodli jsme se jako tým trenérů přihlásit náš oddíl opět do dalšího ročníku tohoto projektu.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory