zpět na aktuality

Počasí na závodním odpoledni v Chropyni konečně vyšlo :-)

Po té, co jsme na předešlých trénincích trénovali všechny potřebné disciplíny, jsme se v pátek 7.6.2024 sešli s dětmi a jejich rodiči k atletickému soutěžnímu klání.
Některé týmy byly tříčlenné (rodič + 2 děti), některé dvojčlenné (rodič + 1 dítě), čemuž jsme přihlíželi v závěrečném vyhodnocení.
Po úvodním rozklusání a rozcvičce jsme se rovnou vrhli na disciplíny. Rozdělili jsme se na dvě poloviny, část začala hod krikeťákem, kdy děti mohli odhazovat z rozběhu a rodiče pouze z kleku na pravé nebo levé noze. Druhá skupina se vrhla na slalomový běh, kdy každý tým měl za úkol v časovém limitu 1 minuta nosit postupně pomůcky (krikeťáky, tenisáky, terčíky, ringo kroužky apod.) po 1 kuse slalomovým během mezi kužely, do cca 20 metrů vzdáleného lavoru. Soutěžil vždy celý tým naráz a vítězem se stal ten, kdo nanosil nejvíce předmětů.
Skupiny se pak vyměnily, aby i další mohli absolvovat zmíněné disciplíny a po krátké pauze jsme začali – štafetový běh a skok z místa. Štafetový běh se odehrával mezi 2 kužely, kdy rodič s kolíkem vystartoval, oběhl protější kužel, kolík předal dítěti a to též oběhlo kužel, výsledný časový údaj byl zaznamenán.
Skok z místa jsme pojali trochu netradičně jako trojskok snožmo, kdy dítě skočilo 3 skoky snožmo za sebou, rodič umístil značku doskoku a od té pak pokračoval dalšími 3 skoky. Dosáhli jsme velmi pěkných výsledků a zjistili jsme, že i mezi rodiči našich malých atletů je spousta skvělých žabáků 🙂
Tentokrát nám vyšel čas na naši oblíbenou závěrečnou vybíjenou a po ní jsme si vyhodnotili výsledky dnešního skvělého odpoledne a rozdali dětem zasloužené odměny.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory