zpět na aktuality

Nejen “sardinky do konzervy” na druhém tréninku v TJ Baník Stříbro

Na druhém rodinném tréninku nás bylo 17 rodičů a 18 dětí. Na začátku jsme si dali pár her pro rozehřátí a uvolnění atmosféry. Molekulami hýbejte se jsme rozbili a promíchali skupinky. Sardinkami (běhání kolem kruhu z lana, na povel “sardinky do konzervy” a postupným zmenšováním kruhu) jsem skupinu spojili. Na konec úvodních her jsme si dali podlézání dospěláků (běhají všichni, na povel dospěláci zastaví a roztáhnou nohy, za 10 vteřin mají děti podlézt co nejvíc dospěláků).
Společnou rozcvičku jsme sestavili tak, aby většina cviků byla ve dvojicích rodič/dítě. Kromě protahování ve dvojicích jsme i posilovali (rodiče na zádech – zvednou kolena / na rukou – děti dělají letadlo, plavou kraul, prsa, jedou na koni; všichni jedou na kole…)
Do rušné části jsme si dali překážkovou dráhu (dvakrát stejná – soutěž rodičů proti dětem), běžeckou abecedu, házení na cíl.
Na závěr jsme se zklidnili u čtené pohádky, kdy jsme seděli v kruhu, každý si vybral míček (na výběr ze 3 barev). Každý, kdo slyšel v pohádce barvu míčku, který si vybral, oběhl kolo a vrátil se na původní místo. Udělali jsme si společné foto a rozloučili se.
Od menších dětí chodí rodiče na tréninky pravidelně a během programu APCR se sejdou rodiče všichni. Rodiče tak mají prostor poznat se navzájem. Myslím, že si to všichni užili, alespoň to říkali.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory