zpět na aktuality

Společné závody na AC Praha 1890 s Atletikou pro rodinu

12.6.2024. jsme na stadionu AC Praha 1890 završili naše letošní působení v rámci akce Atletika pro rodinu společnými závody rodičů s dětmi. Všechny přítomné dvojice absolvovaly alespoň jeden z našich tří předchozích společných tréninků, takže byly na závodění perfektně připraveni jak naši zkušení malí atleti, tak jejich rodiče.

Rozděleni na dvě skupinky, aby nemuseli u technických disciplín dlouho čekat, soutěžili malí i velcí ve čtyřech atletických dovednostech: hodu pěnovým oštěpem, skoku dalekém, štafetě a slalomovém běhu. Vše pochopitelně poté, co absolvovali začátek každého správného atletického tréninku – zahřívací běh, rozcvičku, tentokrát v rodinných dvojicích, atletickou abecedu, ve které se po společných trénincích začínají dobře orientovat už i rodiče a taky rovinky na procvičení startů. Protažení a rozběhaní, mohli začít závodit.

Hod pěnovým oštěpem byl ozdoben zejména výkony některých rodičů, kvůli kterým jsme museli upravovat, resp. prodlužovat připravené pásmo, a to navzdory tomu, že házeli z kleku. Ve skoku dalekém z místa, u nás u dětí tradičně oblíbené disciplíně, handicap neměli a opět, stejně jako naši malí svěřenci, předváděli pokusy velmi zdařilé. Při běžeckých disciplínách se naplno projevil efekt prvku rodičů jako motivace. Některé děti se omezily na povzbuzování, jiné v rámci honu za, co nejlepším společným časem, zrychlovali vlastní výkon. U slalomu byla výhodou zejména agilita a obratnost, při štafetě zase sehranost předávky, respektive schopnost bleskově vystartovat.

Všechny děti i rodiče si vedli skvěle a dostali tak po zásluze nejen diplom a medaili, ale také náramky Atletika pro rodinu, o které byl, především z dětské strany velký zájem. Rodiče spíše vyzvídali, jestli se naše mini-přípravka do programu zapojí i příští rok. My za trenérský štáb odpovídaly, že to máme v plánu. Ostatně, ze společného trénování a soutěžení se u nás na AC Praha 1890 začíná stávat tradice.

Generální partner Českého atletického svazu

Hlavní partner Českého atletického svazu

Oficiální partneři

Projekt vznikl za podpory